NieuwZorgstelsel.webBlad.info
Onmisbare informatie over het nieuwe zorgstelsel

Meest bekeken
>Weinig vertrouwen in nieuwe zorgverzekering


Recente artikelen
>Weinig vertrouwen in nieuwe zorgverzekering
Alle artikelen


Chronisch zieke, wacht met kiezen voor een zorgverzekering!

Met het nieuwe zorgstelsel in het vooruitzicht zijn al veel mensen actief bezig met het afsluiten van een collectieve verzekering, om zo 10 procent korting te kunnen bedingen. Het probleem is echter dat de inhoud van de polissen helemaal nog niet bekend is. Dit betekent dat mensen zich nu al aansluiten bij collectieven zonder precies te weten waar ze voor kiezen. De Diabetesvereniging Nederland waarschuwt daarom chronische zieken in het algemeen en mensen met diabetes in het bijzonder: kies pas als u weet waar u voor kunt kiezen!

Een goede zorgpolis is vooral belangrijk voor mensen met een chronische aandoening. Zij moeten regelmatig aanspraak maken op zorg en daarmee ook op een zorgverzekeraar die een goede dekking biedt. Met het vooruitzicht op het nieuwe zorgstelsel zijn mensen soms bang dat zij teveel moeten gaan betalen voor een goede zorgverzekering. Daarom gaan veel mensen nu al op zoek naar bedrijven, organisaties of verenigingen die collectieve contracten afsluiten. Met een collectief contract bestaat namelijk het recht op 10 procent korting op de basiszorgverzekering. Ook bonafide organisaties bieden dergelijk collectieven aan tegen kleine vergoedingen of lidmaatschapsgeld. Het probleem is echter dat premies noch inhoud van de polissen van de verschillende zorgverzekeraars bekend zijn. De collectieve contracten worden zo dus als het ware ‘blind’ afgesloten.  

De Diabetesvereniging wil mensen met diabetes bewust maken van dit probleem en brengt daarom ook deze waarschuwing uit. Als onderdeel van de nieuwe dienstverlening biedt de DVN haar leden keuzeondersteunende informatie over de zorgverzekeraars en de polissen. Zodra de informatie over de verschillende polissen bekent is, zal de vereniging haar leden goed informeren en hen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Daarnaast wordt de Diabetesvereniging nu maar ook in de toekomst aangemerkt als een collectief, zodat de 10 procent korting ook via de vereniging bedongen kan worden. Dat afsluiten van contracten gebeurt dan op basis van inhoud, niet op basis van angst voor hoge premies.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats